Voor de Vrije Lagere School Wonderster Lede maakt Reizend Poppentheater Sloef tijdens de corona-tijd een aantal filmpjes met Sloefke & Kwibus, doelgroep eerste leerjaar en ook voor... al wie houdt van klassiek poppentheater met handpoppen! Hieronder vind je ze of via klik vind je ze allemaal samen!


Sloefke & zijn hondje Kwibus moeten ook zoveel mogelijk binnen blijven tijdens de coronatijd... Kwibus wil echter graag 'scholeke spelen' en ze vragen Tovenaar Toedeloe om te helpen want... ze willen boeken en materiaal halen uit de klassen van het eerste leerjaar om thuis wat te kunnen oefenen!


Bijna Pasen! Sloefke & Kwibus spelen vandaag 'scholeke', Kwibus moet alle getalbeelden tot 10 proberen te herkennen! Maar... hij maakt zich zorgen om...de paaseieren? Zullen die nu met de coronacrisis wel bij de kinderen geraken?

En hoe zit het met de paashaas nu en... kunnen de paasklokken wel om paaseitjes vliegen?

In ieder geval, in poppentheaterland is er niet direct een oplossing,.. tenzij tovenaar Toedeloedeloe andermaal nog iets kan doen om te helpen?


Speciaal voor de meisjes en de jongens van het 1ste leerjaar hier filmpje 3 in coronatijd! Sloefke & Kwibus gaan terug oefenen, oefenen, oefenen voor ... taal eerst deze keer en nadien rekenen ook! Kwibus wil ook rekenen tot 20 met de paaseieren van meester Leo, tovenaar Toedeloe had ze immers meegebracht van een bezoekje op school?! Lezen en rekenen jullie mee?


Vandaag in poppentheaterland oefent Kwibus samen met Sloefke de -nk en de -ch en... poes Lambik wordt uitgebreid gekamd!!! Miauw!!!

 


Meneer de Burgemeester komt op bezoek bij Sloefke en Kwibus en... draagt een mondmaskertje om de andere mensen te beschermen zodat ze niet besmet geraken of ziek worden. Kwibus zoekt een foto van de brug van 10 en... webmeester Leo is jarig op 1 mei!!! Hiep hiep hiep hoera!!!


Vrije Lagere School Wonderster Lede is eveneens klaar voor een heropstart voor 1ste, 2de en 6de leerjaar! Sloefke van Reizend Poppentheater Sloef mocht vandaag exclusief samen met de Burgemeester van poppentheaterland een kijkje nemen in de heringerichte school!

Op deze manier kunnen de kindjes van het eerste en tweede leerjaar (en ook al wie van klassiek poppentheater met handpoppen houdt) reeds vooraf een virtuele kijk nemen in de school en zien ze ook al een aantal dingen waarop ze zullen moeten letten als ze de school betreden... we kijken naar de heropstart uit!!!

X Schoolteam Vrije Lagere School Wonderster Lede